Van Randstad naar Apeldoorn

Ontmoet Chris: nieuwe bewoner van Apeldoorn deelt zijn ervaringen

Chris van Keulen, sinds bijna een jaar een trotse inwoner van Apeldoorn, nodigt ons uit om een kijkje te nemen in zijn leven en de keuzes die hem naar deze stad hebben geleid. Na jaren in Leiden en Hillegom te hebben gewoond, biedt hij een fris perspectief op de unieke balans tussen rust en levendigheid die Apeldoorn te bieden heeft.

Van stadsdrukte naar rustige Apeldoorn

Toen Chris naar Apeldoorn verhuisde, zocht hij naar een omgeving die anders was dan de constante drukte van Leiden. “Hier in Apeldoorn kan ik de gezelligheid opzoeken wanneer ik dat wil, maar ook genieten van de rust en momenten waarop ik niemand tegenkom. Dat had ik in Leiden nooit kunnen ervaren,” vertelt hij.

Een dag uit het leven van Chris

De dag begint Chris in zijn fijne huis, gevolgd door een korte fietstocht van nog geen kwartier naar het werk. “Voor mij is dit echt een luxe. Ik hoef niet meer lang naar huis te reizen. Nu heb ik tijd over om bijvoorbeeld ’s avonds een wandeling te maken in het bos,” vertelt Chris enthousiast.

Het Orderbos: favoriete groene plek

Het Orderbos, vlakbij zijn huis, is Chris’ favoriete groene uitstapje in Apeldoorn. Hij vindt het geweldig dat de natuur zo dichtbij is, terwijl je ook alle voorzieningen bij de hand hebt.

 

De keuze voor Apeldoorn: centrale ligging en natuur

Chris koos voor Apeldoorn vanwege de centrale ligging. “De snelweg is dichtbij en binnen een uur en kwartier ben ik weer in Leiden om mijn familie of vrienden te bezoeken. Dit was een belangrijke overweging voor mij,” licht hij toe. De kans om daarnaast in een rustige buurt te wonen met uitzicht op groen en directe toegang tot het bos gaf de doorslag.

Apeldoorn ontdekken

Sinds Chris in Apeldoorn woont, ontdekt hij steeds nieuwe dingen. “Ik ben verrast door bepaalde evenementen en op cultureel vlak gebeurt er ook veel. Elke keer vind je weer iets nieuws, zoals de Stadsoase in de zomer of het uitgebreide fotofestival. Voor een fotografieliefhebber zoals ik is dat geweldig,” deelt hij met enthousiasme.

Voordelen van wonen in Apeldoorn

Voor iemand die overweegt naar Apeldoorn te verhuizen, benadrukt Chris: “Als je van ruimte houdt, en de mogelijkheid wil om zowel rust als levendigheid op te zoeken, dan is dit de perfecte plek. De stad biedt hele goede eetgelegenheden, leuke terrasjes, fijne winkels, en voldoende werkgelegenheid.”

Chris’ eerste koophuis

Samen met zijn vriendin kocht Chris hun eerste huis in Apeldoorn, een jaren 60 woning. “In Leiden was dit onmogelijk geweest binnen ons budget. We hebben nu een heerlijk ruim huis met een voor- en achtertuin,” zegt hij trots.

 

De royale sfeer

Chris vindt dat wonen in Apeldoorn royaal aanvoelt, niet alleen door de koninklijke geschiedenis die je door de hele stad tegenkomt, maar ook door de ruimtelijkheid en grootheid van de stad. Alles is groot opgezet; ruime parken, grote woonwijken, niks voelt opgepropt,” vertelt hij.

Toekomstvisie

Chris hoopt dat Apeldoorn zijn groene karakter en unieke winkels en horeca blijft ontwikkelen. “De stad heeft potentieel voor nog meer bijzondere plekken,” denkt hij.

Perfect gelegen en verbonden

Chris waardeert de goede verbindingen van Apeldoorn met andere steden. “Hoewel Apeldoorn geen historisch centrum heeft zoals Leiden of Deventer, biedt het snelle verbindingen met andere steden en ben je daar ook zo. In Apeldoorn kan je dan weer echt genieten en terugkomen in de ruimte en natuur.” Chris nodigt daarom ook graag familie en vrienden in Apeldoorn uit. “Ik ben daar zo, maar andersom zijn ze hier natuurlijk ook zo. Het zijn zelfs veel waardevollere afspraken geworden; in plaats van dat je even vluchtig afspreekt heb je nu echt een hele leuke dag samen.”

Chris’ hotspots en tips

Tot slot deelt Chris enkele persoonlijke favoriete hotspots in Apeldoorn. “Ik kom regelmatig bij Het Achterom of Puik Bieren omdat ik het eigen bier brouwen heel tof vind en omdat je daar aan alles merkt dat ze heel trots zijn op de eigen producten die ze serveren.” Voor een gezellige lunch schuift hij graag aan bij Rembrandt, Guusje of Mr. Murk. “Voor een hele avond gezellig eten kan ik Spicebrush zeker aanraden, en als je in de zomer lekker wil genieten van een heerlijke pizza en een wijntje in de zon dan moet je zeker eens bij Bianco langs.” Tot slot is voor natuurliefhebbers Het Leesten met als bonus het Bospaviljoen een must volgens Chris.

Welkom in Apeldoorn Chris!

#inapeldoorn