Lieke

Apeldoorn herondekt

Ontmoet Lieke Blom: na jaren in de stadsdrukte van Rotterdam en Utrecht, koos ze voor de rust en balans van Apeldoorn. Terugkerend naar haar roots vond ze in een startersproject de perfecte kans om zich hier opnieuw te vestigen. Lieke deelt meer over haar dagelijkse leven, van werk in Arnhem tot vrijetijdsbestedingen zoals volleyballen en het ontdekken van lokale hotspots. Ze benadrukt de voordelen van Apeldoorn: de rust, de groene omgeving, en de levendige gemeenschap.

Terug naar de wortels

Geboren in Beekbergen en opgegroeid in de rust van de omgeving, koos Lieke voor de bruisende steden Rotterdam en Utrecht voor haar studie en werk. Na jaren van het studentenleven en werken in de dynamiek van Rotterdam, voelde ze de behoefte aan een nieuwe levensfase. “Ik was 27 en het studentenleven ontgroeid. Ik wilde nadenken over een volgende stap,” vertelt Lieke. Een tip van haar moeder leidde haar terug naar Apeldoorn, waar een project met starterswoningen haar de kans gaf om terug te keren. “Het stadsleven in Rotterdam was erg leuk, maar soms ook erg veel en intens. Hier in Apeldoorn heb je veel meer rust en balans, maar hier kan je ook de reuring wel opzoeken als je dat wil,” licht Lieke toe.

Dagelijkse leven

Een typische dag voor Lieke begint met een autorit naar haar werk in Arnhem, gevolgd door diverse activiteiten zoals volleyballen, wandelen, of sociaal samenzijn met vrienden. In het weekend zoekt ze vaak het avontuur op, van een treinrit naar Amersfoort tot het verkennen van de lokale horeca in Apeldoorn. Ook benadrukt ze de uitstekende bereikbaarheid van Apeldoorn via zowel de auto als het openbaar vervoer. “Het maakt mijn leven een stuk eenvoudiger,” vertelt ze, “zowel voor werk als vrije tijd.”

Groen en actief

Lieke’s favoriete groene plek is het Leesten, ideaal voor wandelingen en mountainbiken. “Je kan alle kanten op,” benadrukt ze. “Zo fiets ik vaak richting Loenen en de Posbank of richting Hoenderloo in de bossen. Soms fiets ik ook helemaal naar Kootwijk langs Halte Assel.”

Thuis in Apeldoorn

De beslissing om terug naar Apeldoorn te verhuizen was na even twijfelen dan toch gemaakt. De combinatie van het thuisgevoel, de nabijheid van familie en vrienden, en de aantrekkelijkheid van de stad zelf waren doorslaggevend. “Apeldoorn voelt echt als mijn thuis,” vertelt Lieke.

Een duurzame keuze

Haar woning in Apeldoorn, een starterswoning deel van een duurzaam project, biedt veel van wat Lieke belangrijk vindt: duurzaamheid, comfort, en een eigen plek met een tuin. “Het is echt een top huis,” deelt ze enthousiast. “Heel fijn hoe de gemeente dat heeft aangepakt door in zo’n project ook echt ruimte te maken voor starterswoningen. Het is van alle gemakken voorzien en alles is duurzaam; van zonnepanelen tot stadsverwarming.

Positieve ontwikkelingen

De ontwikkeling die Apeldoorn heeft doorgemaakt, vooral op het gebied van horeca en stadsvernieuwing, heeft Lieke aangenaam verrast. “Apeldoorn is echt vooruitgegaan, en er is veel veranderd sinds ik terug ben. De pleinen zijn bijvoorbeeld ook erg leuk en gezellig geworden,” merkt ze op.

Verhuizen naar Apeldoorn

Voor wie overweegt naar Apeldoorn te verhuizen, benadrukt Lieke de groene omgeving, de centrale ligging en de actieve leefstijl die de stad biedt. “Apeldoorn heeft gewoon veel ruimte en veel groen, daarnaast ligt het centraal.” De stad biedt een actieve, maar ook gezellige levensstijl, waarin je je snel thuis voelt.”

Royale allure

De sfeer in Apeldoorn krijgt volgens Lieke een steeds royaler karakter, mede dankzij de renovatie van historische plekken zoals Paleis het Loo. “Dat geeft de stad echt een royale allure,” zegt ze. “Voor mijn gevoel knappen ze de binnenstad ook steeds meer op, je ziet dat de mooie gevels mooi gemaakt worden waardoor je echt de geschiedenis van Apeldoorn kan zien.

Toekomst

Lieke hoopt dat Apeldoorn haar karakteristieke eigenschappen behoudt en verder ontwikkelt, met speciale aandacht voor het oude karakter en de leefbaarheid van de omliggende dorpen.

Groots evenementenaanbod

Apeldoorn organiseert diverse toffe evenementen, van het Drakenbootfestival tot Prinsjesnacht. “Deze evenementen trekken mij echt naar de stad,” vertelt Lieke. “‘Maar ook het Openlucht Filmfestival, het Paardenspektakel in Beekbergen en het Royal Light Festival zijn van die leuke en unieke evenementen,” deelt Lieke. “In Apeldoorn wordt daarnaast ook veel georganiseerd in samenwerking met horeca, dat vind ik heel leuk! Laatst heb ik bijvoorbeeld meegedaan met de Prinsheerlijke Barrentocht, dat was erg tof!”

Kringloopjacht

“Ik ga ook graag met vriendinnen hier in Apeldoorn op rondje kringloopjacht. Ze hebben hier echt een aantal hele leuke en grote kringloopwinkels zitten,” vertelt Lieke. Samen met haar vriendinnen vindt ze het geweldig om te snuffelen in bijvoorbeeld de kringloopwinkel Foenix of De Hofstad. Lieke vindt het daarnaast ook erg leuk dat er in Apeldoorn leuke lokale delicatessenwinkels zijn, ze gaat graag naar Life’s Delicious voor de lekkerste borrelhapjes.

Favoriete hotspots uitgelicht

Lieke’s deelt met ons haar favoriete plekken in Apeldoorn, waarbij ze benadrukt dat er veel leuke adresjes zich in de dorpen bevinden:

  • De Heksenketel & Huize Bloem: voor gezellige avonden en zomerse terrassen.
  • IJs van Co: als je een heel lekker ijsje wil halen na een rondje fietsen.
  • Het Leesten: voor natuurliefhebbers en mooie wandelingen.
  • SOAP: voor een lekker drankje in de zon.
  • GIGANT: voor culturele uitjes, films, en feestjes.
  • Kröller-Müller Museum: voor kunstliefhebbers en een dagje uit in de natuur.

Lieke’s verhaal benadrukt de diversiteit in Apeldoorn. De stad biedt een perfecte mix van rust, natuur, en stedelijke dynamiek, ideaal voor diegenen die het beste van twee werelden zoeken!

#inapeldoorn