Apeldoorn door Mila's ogen

In dit interview deelt Mila Koolman haar verhaal over haar speciale band met Apeldoorn. Zelfs na een tijdje elders te hebben gewoond, keerde ze toch terug naar haar geboortestad. Mila praat over hoe fijn het is om terug te zijn in de stad waar haar ouders 30 jaar lang een kapsalon hadden. Ze vertelt ook over haar dagelijkse leven, van werken en studeren tot ontspannen in de mooie natuur van Apeldoorn. Met mooie herinneringen aan haar jeugd en een blik op hoe de stad verandert, laat Mila zien waarom Apeldoorn zo’n bijzondere plek voor haar is.

Een band met Apeldoorn

Mila’s connectie met Apeldoorn is diepgeworteld. Geboren en getogen in deze stad, vertelt ze over haar avonturen buiten Apeldoorn, van een kort verblijf in Twello tot studeren en wonen in Deventer, om uiteindelijk terug te keren naar waar het allemaal begon. “Het was prima om even weg te zijn, maar ik vind het ook weer heel fijn om terug te zijn,” zegt Mila.

Een speciaal aspect van Mila’s band met Apeldoorn is de kapsalon van haar ouders, die 30 jaar lang een bekend gezicht was in de Marktstraat. Deze plek was niet alleen een deel van haar familiegeschiedenis maar ook een centraal punt in haar jeugdherinneringen. Het overlijden van haar moeder in 2018 en de daaropvolgende sluiting van de salon door de uitdagingen tijdens de coronapandemie markeren daarom een belangrijk punt in haar leven.

Een typische dag in Apeldoorn

Doordeweeks is Mila te vinden in Twello voor werk en studeert ze voor haar minor in Utrecht. En in het weekend? “Op een zaterdag ga ik vaak wandelen bij het Loo, dat is super dichtbij waar ik woon” vertelt Mila. “Daarna ga ik lekker naar de markt of drink ik ergens lekker een koffietje, bijvoorbeeld met mijn tante of vriendinnen. In de avond houd ik van sporten, hardlopen, drankjes doen in de stad of lekker relaxen thuis op de bank.”

Groene ruimtes

De groene ruimtes in en rond Apeldoorn zijn voor Mila van grote waarde. “Bij Paleis het Loo vind ik het echt heel mooi. Ik wandelde hier vaak met mijn moeder, dus dit is voor mij een erg fijne plek om te wandelen,” zegt Mila. Ook Het Leesten en Berg en Bos zijn favoriete plekken van Mila voor wandelen of hardlopen.

De charme van Apeldoorn

Wat maakt wonen in Apeldoorn zo speciaal voor Mila? “De fijne herinneringen die ik heb, dicht bij het centrum wonen, Het Loo, mijn vriend die hier zelf ook werkt, en natuurlijk mijn familie en vrienden.”

Een warm thuis

Over haar huidige woning spreekt Mila vol trots. Een twee-onder-een-kapwoning die ze samen met haar vriend heeft opgeknapt. “Het is een knus huis met een heel warm gevoel. We kijken ernaar uit om ook de tuin aan te pakken in de zomer,” deelt Mila.

Apeldoorn in ontwikkeling

Mila is positief verrast door de toename van buitenactiviteiten zoals het Royal Light Festival en de kerstversiering bij Paleis Het Loo afgelopen jaar. “Het is leuk om te zien hoe de stad leeft en blijft innoveren. Ze pakken naar mijn idee steeds meer uit,” merkt Mila op. “Ik vind het ook leuk dat er leuke nieuwe leuke horeca bij komt,” voegt ze toe.

De voordelen van wonen in Apeldoorn

Mila benadrukt de voordelen van wonen in Apeldoorn voor potentiële nieuwkomers, zoals de groene omgeving en het levendige stadscentrum, ”Er is in het weekend altijd wel wat te doen”, zegt Mila. En de bereikbaarheid en centrale ligging is een groot pluspunt volgens Mila; “Of je nou naar Utrecht gaat met de auto of met de trein, je bent er zo. Apeldoorn ligt erg centraal.”

Royaal

Of Apeldoorn ook royaal aanvoelt voor Mila? “Apeldoorn is echt een schone en nette stad. Dingen worden goed onderhouden, dat voelt royaal,” zegt Mila. De royale huizen in bepaalde buurten benadrukken dit gevoel.

Toekomst

Mila hoopt dat Apeldoorn zich zal blijven ontwikkelen, met meer winkels en evenementen, maar ook dat het zijn huidige charmes zal behouden. “Ik hoop ook gewoon dat bijvoorbeeld de markt de markt blijft en het Loo het Loo,” zegt ze.

Mila’s favoriete plekken

Afsluitend deelt Mila enkele van haar favoriete hotspots in Apeldoorn, van lunchplek Martins en dineren bij Sizzles at the Park, tot een drankje doen bij het Stadscafé. “Voor feesten en evenementen vind ik Teun een hele leuke plek,” voegt ze toe. Ook de winkels Dille en Kamille en het Stijlparadijs zijn favorieten.

Good to have you back Mila!

#inapeldoorn