Peggy Maas

Peggy: groen, creatief & thuis in Apeldoorn

Apeldoorn, een stad omgeven door groen en met een dorpse charme, is de plek die Peggy Maas al ruim drie decennia haar thuis noemt. Met een liefde voor de natuur, een passie voor creatief bezig zijn en een hart vol verhalen, deelt Peggy haar ervaringen en laat ons zien waarom Apeldoorn zo’n bijzondere plek is om te wonen.

Een dag uit het leven van Peggy

Voor Peggy begint een typische dag in Apeldoorn met een wandeling in het bos, vlak bij haar huis. “Ik woon vlak bij het bos, dus dat is heerlijk wandelen met de hond,” vertelt ze. De rest van de dag is een afspiegeling van de diversiteit die Apeldoorn te bieden heeft. Winkelen en boodschappen doen in het centrum, het opknappen van de tuin, creatief bezig zijn in haar atelier, en zorg dragen voor haar dochter Charlotte, die extra aandacht nodig heeft, vullen haar dag. “In de avonduren geef ik workshops groendecoratie in mijn atelier aan huis, of geniet ik van de rust thuis,” deelt ze.

Groene oases van rust

Apeldoorn is rijk aan groene ruimtes, en Peggy heeft haar favorieten. “Berg en Bos is prachtig, maar ook het Oranjepark en de tuinen van Paleis Het Loo zijn plekken waar ik graag kom,” deelt Peggy. Deze plekken bieden haar en haar dochter de gelegenheid om samen van de seizoenen te genieten, van het kijken naar krokusjes tot het bewonderen van herfsttaferelen.

Workshops Groendecoratie

De passie van Peggy voor groendecoratie komt tot uiting in de workshops die ze geeft. “Ik ben onlangs weer begonnen met het geven van workshops groendecoratie, iets wat ik jaren geleden ook deed. Het is iets dat mij ongelofelijk veel vreugde brengt,” deelt ze enthousiast. Met een eigen atelier in haar tuin, biedt Peggy een knusse omgeving waar ze met kleine groepjes aan de slag gaat om iets moois te creëren. “We maken kransen, tafelstukken, of een toef passend bij het seizoen, samen met verse zelfgebakken appeltaart. Het is echt een leuke ervaring,” voegt ze toe.

Waarom Apeldoorn?

Wat Apeldoorn voor Peggy zo speciaal maakt, is de combinatie van de natuur, de kindvriendelijke wijken, en een hechte gemeenschap. Het voelt hier echt als een dorp, maar dan met alle gemakken van een stad,” legt Peggy uit. “Ik ben heel erg gehecht aan deze mooie wijk. Het is hier lekker rustig en heerlijk groen overal,” legt Peggy uit. Door deze factoren is ze altijd in Apeldoorn blijven wonen.

Positieve ontwikkelingen

In de loop der jaren heeft Peggy met plezier de ontwikkelingen in Apeldoorn gevolgd. Van het opnieuw omhooghalen van De Grift en het maken van een groene stadstuin tot het creëren van speelse elementen voor kinderen in de binnenstad, Apeldoorn blijft haar verrassen. “Je ziet dat ze overal ruimte maken voor insecten en groen, dat vind ik mooi om te zien,” zegt Peggy enthousiast.

Een huis vol verhalen

Peggy’s woning, een tussenwoning uit 1964, is uniek door haar persoonlijke touch. Met een serre als uitbreiding en een interieur dat ze graag telkens opnieuw inricht, heeft ze van haar huis een warm thuis gemaakt. “Ik probeer zelfs te doen alsof ik op een boerderijtje woon, ik zou bijvoorbeeld graag nog leuke luiken voor mijn ramen monteren” zegt Peggy lachend. Haar liefde voor interieurdesign deelt ze samen met mooie verhalen via haar Instagram @pimpedbypeggy, daarnaast is ze momenteel bezig met het schrijven van een kinderboek over haar dochter en anders zijn in een magische wereld.

 

Een uitnodiging aan toekomstige bewoners

Aan iedereen die overweegt naar Apeldoorn te verhuizen, zou Peggy zeggen: “Het groen en het dorpse karakter maken Apeldoorn uniek. Je zit midden op de Veluwe en bent zo in de bossen. Als je daar gek op bent, dan moet je hier komen wonen.”

Levensstijl en toekomstvisies

Apeldoorn biedt volgens Peggy een ‘royale’ levensstijl, dankzij de ruimte en het gevarieerde aanbod aan activiteiten. “Met Koningsdag is er altijd van alles te doen en dit jaar hebben Het Royal Light Festival bezocht, dat vond ik erg leuk!,” vertelt Peggy. Voor de toekomst hoopt ze op de komst van meer knusse winkels en het behoud van het groene karakter van de stad.

Persoonlijke favorieten en hotspots

Peggy deelt graag haar favoriete plekken in Apeldoorn: “Ik breng graag tijd door in het centrum, waar ik mijn favoriete lunchplek Bagels en Beans bezoek, of geniet van een kopje koffie bij Guusje. Voor het avondeten is Mr. Murk een echte aanrader”. Maar ook de natuur blijft een belangrijke rol spelen in haar vrijetijdsbesteding, met regelmatige uitstapjes naar Hoog Soeren voor een lunch bij Restaurant & Boutique Hotel Nº15 in combinatie met een middag in de bossen. “Voor winkelliefhebbers zijn Dille en Kamille en Lab02 must-visits in Apeldoorn,” tipt ze. “Daarnaast geef ik zelf high tea’s van eind mei tot eind juni in combinatie met het maken van een zomerkrans,” voegt ze toe, waarmee ze iedereen uitnodigt om te genieten van de gastvrijheid die Apeldoorn te bieden heeft.

#inapeldoorn